Spiraal zonder hormonen

Voordelen koperspiraal Be Free

Wilt u hormoonvrije anticonceptie? Dat kan.
Kies dan voor een koperspiraal Be Free!

Steeds meer vrouwen kiezen er bewust voor om geen hormonale anticonceptie, maar een koperspiraaltje te gebruiken. Doordat een koperspiraal geen hormonen bevat, geeft het ook geen bijwerkingen die wel optreden bij gebruik van de pil. Bovendien behouden vrouwen met een koperspiraal hun natuurlijke cyclus. Na verwijdering van de koperspiraal zijn vrouwen direct vruchtbaar.

De voordelen van een koperspiraal in het kort:

1. Heel erg betrouwbaar (goede pearl index!) van > 99%.
2. Behoud van eigen menstruele cyclus
3. Direct betrouwbaar na plaatsen
4. Direct vruchtbaar na verwijderen
5. Geen bijwerkingen van de pil
6. Geen wisselwerkingen van de pil
7. Kan lang blijven zitten (5 of 12 jaar)
8. Niet elke dag aan innemen pil denken
9. Voordelige vorm van anticonceptie

Kortom, voldoende redenen om de keuze voor een koperspiraal eens met uw arts te bespreken. De Multi-arm Cu 375 is er bovendien in twee soorten, waarbij de kleinste maat ook geschikt is voor kleine baarmoeders.

Dat je direct vruchtbaar bent na verwijderen van een spiraal is een voordeel. Maar. Elk voordeel kan zijn nadeel hebben: controleer regelmatig of de spiraal nog goed zit! Een koperspiraal die niet goed zit, is altijd direct reden om uw arts te bezoeken en aanvullende maatregelen (condoom) te nemen.

Naast voordelen van een spiraal ervaren sommige vrouwen ook mogelijke nadelen van een koperspiraal (bijwerkingen). Laat je daarom goed voorlichten over de koperspiralen en leer ze kennen. Enkele overwegingen om rekening mee te houden. Het plaatsen van het spiraaltje kan soms pijnlijk zijn (al is dit goed te bestrijden met lichte pijnstillers). Een koperspiraal kan de menstruatie niet uitstellen of vervroegen.

Een geruststelling: mochten klachten onverhoopt toch aanhouden dan kunt u de spiraal altijd meteen laten verwijderen. De klachten houden dan vrijwel direct op.

Contact

De koperspiralen TCu 380A Be Free en Multi-arm Cu 375 Be Free worden in Nederland gedistribueerd door MML-Medical BV.

MML-Medical
Terborgseweg 62
7064 AH Silvolde
T +31 (0)315-642645
F +31 (0)315-640274
E info@mml-medical.nl

Stel een vraag

Delen

© Yourbrand