Koperspiraal Be Free

Intrauterien spiraal IUD

koperspiraal

De koperspiraal Be Free is een vorm van anticonceptie. Het is een anticonceptie spiraal zonder hormonen.

Wilt u intra uterine (in de baarmoeder) anticonceptie zonder hormonen? Dan is een van de koperspiralen wellicht een optie voor u! De koperspiralen zijn te krijgen in twee soorten. Uw arts, verloskundige of gynaecoloog bepaalt (samen met u) welke spiraal voor het meest geschikt is om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Werking koperspiraal

Door een zeer kleine hoeveelheid koper geleidelijk af te geven worden de zaadcellen die de baarmoeder binnen komen verlamd. Hierdoor vindt er geen bevruchting plaats van de eicel. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van het spiraal voor een lokaal effect waardoor innesteling van de eicel niet kan plaatsvinden. Beide koperspiralen kunnen worden gebruikt als morning-afterspiraal indien deze binnen 5 dagen na onveilig vrijen wordt geplaatst.

Omdat de koperspiralen geen hormonen bevatten, is er geen extra risico op trombose (stolsel in de ader) en zijn ze in principe veilig te gebruiken bij hart of vaatziekten.

Beide koperspiralen bieden na plaatsing DIRECT bescherming tegen zwangerschap. Daarnaast kunnen ze als 'morning after' spiraal (nood anticonceptie) worden gebruikt door uw arts indien deze binnen 5 dagen na onveilig vrijen wordt geplaatst. De koper spiraal voorkomt dan innesteling van de (bevruchte) eicel.

Na verwijdering van de koperspiralen bent u direct weer vruchtbaar.
Laat het plaatsen van het spiraaltje over aan een zorgverlener (arts/verloskundige). Wilt u de koperspiraal weer laten verwijderen, dan moet ook dat door een arts/verloskundige gebeuren.

Koperspiralen beschermen tegen ongewenste zwangerschap, maar NIET tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Koperspiraal geschikt voor nagenoeg alle vrouwen

Voor wie is de koperspiraal geschikt?

Nagenoeg alle vrouwen kunnen de koperspiraal gebruiken, ook als u nog geen kinderen heeft gehad.

U blijft uw normale cyclus houden en krijgt geen hormonen binnen. De koperspiraal is ook te gebruiken na een abortus of miskraam, maar raadpleeg hiervoor uw arts.

Uw arts bepaalt samen met u welke soort en maat spiraal voor u geschikt is.

Koperspiraal  TCu380A

TCu380A Be Free

Het meest gebruikte type koperspiraal ter wereld.

De TCu 380A spiraal biedt 10 jaar bescherming tegen zwangerschap. Het spiraal heeft minimale bijwerkingen en een hoge betrouwbaarheid. Daarmee is de TCu 380A koperspiraal een uitstekende keuze voor anticonceptie. Het is een T-vormig spiraal met koper op de zijarmen en op de stam. Het totale koperoppervlak is +/- 380 mm2. Dit soort koper spiraal wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 50 miljoen vrouwen.

Koperspiraal Multi-arm Cu375 standard

Multi-arm Cu 375 Be Free

Deze koperspiraal is verkrijgbaar in 2 maten. Ook voor vrouwen met een kleinere baarmoeder.

De Multi-Arm Cu 375 spiraal biedt 5 jaar bescherming tegen zwangerschap. Het is een hoefijzer vormig spiraal met meerdere zijarmen. Vandaar de naam Multi-arm. De Multi-arm Cu 375 is te krijgen in 2 verschillende maten: standaard en kort (ook wel short of sleek genoemd). Ook deze koperspiraal biedt een hoge betrouwbaarheid.

De Multi-arm Cu 375 is een generieke variant van de Multi-load Cu 375 die niet meer te krijgen is in Nederland.

Contact

De koperspiralen TCu 380A Be Free en Multi-arm Cu 375 Be Free worden in Nederland gedistribueerd door MML-Medical BV en worden geproduceerd door SMB Corporation uit India. SMB is één van de grootste fabrikanten van koperspiralen ter wereld en één van de streng geselecteerde en gecontroleerde leveranciers van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

MML-Medical
De Hogenkamp 9
7071 EC  Ulft
T +31 (0)315-642645
F +31 (0)315-640274
E info@mml-medical.nl

Stel een vraag

Delen

Privacystatement          © MML-Medical